Skal du have kaniner?

De er så uendeligt søde at se på, de små kaniner med de lange ører. Umulige at stå for. Man får lyst til at kramme og kæle og putte dem ind til sig. De er så utroligt indbydende. Derfor er kaninen også et de mest populære kæledyr i Danmark. Det forstår man godt. Men, som med alle andre kæledyr, så er det godt at kende deres behov, inden man anskaffer dem. For hvis man holder dyr i fangenskab, så må man gøre hvad man kan for at imødekomme deres behov.

Når man holder kanin, så er det godt at kende dens måde at leve på. En kanin bor i gange og huler og er ellers et socialt dyr, som ofte lever sammen i større systemer af gange under jorden. Så hvis man vil holde kanin, og gerne vil skabe optimale betingelser, så er det en god idé at lave en plads i haven til et gangsystem, hvor kaninerne kan leve. En kanin spiser masser af hø, faktisk består 80% af maden af tørst græs og hø, når man er kanin.

Gulerødder er heller ikke af vejen

Snurre snup er en verdenskendt kanin. Han ses ofte med en gulerod i munden. Og kaniner er uden tvivl glade for gulerødder, men det er slet ikke det vigtigste fødeemne for en kanin. Men grøntsager smager godt, synes de. Man skal også huske at sørge for at der er en pind at gnave i. Det er godt for dens tænder. En kanin skal have noget at tygge på, så den kan holder tænderne ved lige.

En kanin har et meget avanceret fordøjelsessystem. En kanin er det man kalder en pseudodrøvtygger. Dette kan man læse mere om, hvis man anskaffer sig en bog om at holde kanin. Der er også masser af viden at hente på nettet.

Gå en tur med din kanin

En kanin elsker at komme ud at gå. Det er sundt for en kanin at røre sig. Ligesom for mennesker. En kanin vil elske at gå på opdagelse, både i haven og inde i stuerne. Det er en stor glæde at holde kanin.