Selv Hobbyfolk Bør Investere i et Par Arbejdsbukser

Vi har rigtigt mange gør-det-selv folk her i Danmark, og det synes jeg er vidunderligt. Man har mange valgmuligheder, når det kommer til at vælge en hobby, så folk kan i princippet vælge hvad som helst. For mig at se, er gør-det-selv arbejde dog nok den hobby, der er mest praktisk. En hobby behøver selvfølgeligt ikke at være praktisk, men det skader skam heller ikke, at den er det!

Hvis man elsker at samle på frimærker, så er det selvfølgeligt også en ganske udmærket hobby. Man kan bruge mange timer på at studere sin samling, finde nye frimærker og hvad ved jeg. Måske kan man endda lave sig nogle gode handler, og tjene lidt penge på sin hobby. For det meste er det dog en hobby, der ikke rigtigt bidrager med noget til ens øvrige liv. Igen er det ikke et problem i sig selv: det kan være dejligt med et afbræk fra hverdagen. Men fordelen ved at have gør-det-selv arbejde som sin hobby er, at det er noget der kan bidrage til ens liv på rigtigt mange forskellige måder.

Når din hobby er, at gøre ting selv, så kan du eksempelvis spare rigtigt mange penge. Hvis noget går i stykker i hjemmet, eller bare godt kunne trænge til en finpudsning, så kan det godt være en dyr affære. Vi har massevis af dygtige håndværkere her i landet, men de tager sig altså også godt betalt. Hvis der er tale om en meget seriøs reparation, så kan det selvfølgeligt godt svare sig, at tilkalde professionel hjælp. Men de mindre ting kan man sagtens klare selv! På den måde bidrager ens hobby altså pludseligt til hjemmet. Man får ting repareret hurtigt, effektivt og billigt.

Man kan også kaste sig over gør-det-selv projekter man ligefrem kan tjene penge på. Nogle gange er det ikke engang med vilje! For et par år siden byggede jeg et gyngestativ til mine børn. Da naboen så stativet spurgte han, om jeg ikke kunne bygge et til hans have også. Vi aftalte en pris, og så gik jeg i gang med at bygge endnu et gyngestativ. Jeg nyder hvert et sekund af gør-det-selv arbejdet, så jeg blev betalt for at udleve min hobby!

Der er dog mange gør-det-selv folk der snyder sig selv. De undgår at kaste sig over større projekter, fordi de ender med at blive frustrerede. Jeg har fundet ud af, at denne frustration ofte skyldes, at de ikke investerer i deres hobby. Selvfølgeligt er det frustrerende at arbejde med håndværk, hvis du ikke har det rigtige udstyr. Så kig på, hvad de professionelle håndværkere har af udstyr, og køb noget af det til dig selv.

Et helt oplagt eksempel er arbejdsbukser. Enhver håndværker, med respekt for sig selv, har et par gode arbejdsbukser med massevis af lommer. Det gør det nemlig lettere at jonglere rundt med alt ens værktøj, og beskytter samtidig benene ganske effektivt. Selv hobbyfolk bør altså investere i et par arbejdsbukser: de gør gør-det-selv arbejdet langt mere overkommeligt og sjovt!