Her er Den Eneste Fornuftige Firmabil

Før man investerer i en firmabil til ens virksomhed, så er det vigtigt, at man gør sig det helt klart, hvorfor man køber en firmabil. Hvis man ikke har helt styr på motivationen, så er det nemlig umuligt at træffe et godt valg. Der er virkeligt mange forskellige biler på markedet, og de har hver især deres fordele og ulemper. Når du køber en bil til en virksomhed, så bør det altid ske, som en form for investering. Rent skattemæssigt er det også det eneste du har lov til! Hvis du vil kunne trække prisen for en bil fra, i din virksomheds skatteopgørelse, så skal du kunne argumentere for, at bilen hjælper din virksomhed med at tjene flere penge. Du kan altså ikke bare købe en firmabil for sjov, eller fordi du synes det ville være lækkert at have en virksomhedsbil. Din virksomhed kan trække sine udgifter fra i Skat, så længe disse udgifter har en reel chance for, at stille virksomheden stærkere. En bil der ikke bidrager til virksomheden er altså reelt set bare et privatkøb, som du forsøger at betale for med virksomhedens penge. Sådan hænger tingene ikke sammen!

Så hvis du gerne vil købe dig en firmabil, så skal du først gøre det helt klart, hvad en bil kan bidrage med. Overvej hvilke udfordringer du har i din virksomhed, som en bil ville kunne afhjælpe. Hvis du ofte skal have transporteret pakker eller værktøj, så kan det give mening, at det gøres i en firmabil. Består dit job i, at tage vigtige forretningsfolk ud til fancy restauranter, så giver det måske mening at investere i en lækker bil, der hjælper på helhedsoplevelsen. Det vigtigste er, at du ikke holder en specifik bil i tankerne, mens du skriver denne liste. Tænk udelukkende på hvilke praktiske ting, en bil generelt ville kunne bidrage med, der stiller din virksomhed stærkere.

Når du så har listen klar, så kan du begynde at overveje hvilken bil, der bedst dækker disse behov. Det er ikke sikkert at én bil kan dække dem alle sammen, men så må du prioritere: hvilke behov er vigtigst? Når du har en prioriteret liste over behov, som en bil gerne skal kunne dække, så skal du se dig om efter gode muligheder.

Her foreslår jeg, at du altid starter med at overveje en Skoda. Det er nemlig min erfaring, at en Skoda er den eneste fornuftige firmabil i 95% af alle tilfælde. Bilerne er attraktive at se på, man får rigtigt meget for pengene, og det er et af de mest populære mærker blandt danske virksomheder. Medmindre du har meget særlige behov, vil en Skoda altså typisk være det bedste valg, når det kommer til firmabil. Du bør om ikke andet altid overveje en Skoda. Kan du komme med gode argumenter for, hvorfor en af de andre biler dækker dine behov bedre end en Skoda, så er det fair nok: det sker bare ikke særligt tit.