Har du skrevet forkert igen?

Der er et kendt udtryk som siger at hunden er menneskets bedste ven. Hvis man har haft hund, så ved man også hvor sandt det er. Men for folk, der skriver med blyant, eller tegner meget, giver det næsten mening at tale om viskelæderet som menneskets bedste ven. Mon ikke alle kender det fra deres skoletid? Man skriver forkert bogstav eller man skriver bogstavet forkert., man kommer til at skrive forkert facit under matematikstykket, osv. Der er brug for at slette og rette.

Så er det vel nok en velsignelse, at der findes noget så fantastisk praktisk som et viskelæder. Et viskelæder som kan slette fejlen, gør den usynlig, så man kan skrive det rigtige. Så ingen kan se at her har der været en fejl. Så man kun kan se det rigtige, sådan som det skal være. Et viskelæder kan hjælpe os til at gøre alt godt igen. Et viskelæder er en uundværlig ven for den, der bruger blyant i det daglige og laver fejl. Vi laver jo alle fejl ind imellem.

Før viskelæderet var man ilde stedt

Det er ubegribeligt at der virkelig har været en tid før viskelæderet. Det er ikke rart at tænke på. Hvis man skrev forkert dengang, så måtte man ty til sten eller gammelt brød, hvis man skulle slette noget. Uden viskelæder var ens fejl tydelige, også efter at de var blevet rettet, blot fordi man ikke havde et viskelæder at slette med. Endnu et eksempel på at det ikke var bedre i gamle dage.

I 1770 var der gudskelov en engelsk ingeniør, som reddede os ved at opfinde selveste viskelæderet. Man kan undre sig over at der ikke findes statuer af ham i en hver skolegård, men det er en anden historie. I dag er der viskelæder til et hvert formål.

Hokus pokus, fejlen er væk

Der findes i dag viskelæder, som kan fjerne farveblyant og bitte små detaljer. Det er skønt at kunne gøre papiret blankt igen. Tænk hvis der også fandtes et viskelæder, der kunne slette de dårlige dage fra vores liv. Det gør der så ikke. Det er måske meget godt.